Blogg

Mina åsikter om psykisk ohälsa

1. Att äta psykofarmaka är lika normalt som att en diabetiker behöver sitt insulin.

2. Att gå i terapi är inte ett tecken på svaghet. Med tanke på hur svårt det idag är att få hjälp snabbt påstår jag att det är precis tvärtom. Du är grym som kämpar för din rätt att få vård!

3. Psykisk ohälsa behöver inte nödvändigvis hämma ens kreativa och ambitiösa ådra. Tvärtom, jag känner många (mig själv inkluderad) vars liv inrymmer såväl ambitioner, entreprenörskap och mål som terapi, medicinering och psykiska bakslag.

4. Att våga säga nej innebär inte att du är oduglig. Tyvärr lever vi i ett samhälle som ständigt uppmuntrar till att prestera i alla lägen. Men för att må bra och kunna lägga energi på det som verkligen ger mening i ens liv måste vi tacka nej till vissa saker. På så sätt säger vi ja till annat.

#psykiskohälsa #psynligt #tillräcklig #tilia #detblirbättre

Dela med dig..
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on StumbleUponEmail this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest
  • Bra skrivet. Terapi kan vara mycket givande men också smärtsamt och kräver stora insatser och mod för att skapa förståelse och förändring. Terapi kan vara som bomull för själen men också uppslitande, fyllas med sorg och svåra minnen.