Blogg

Under floden – boktips!

Är nu inne på sista kapitlet i Staffan Nordstrands bok ”Under floden” som skildrar tvångsprostitutionen och droghandeln i Thailand. Detta är en hemsk men ack så sann skildring av turistparadiset, dit många västerlänningar gärna beger sig under de kalla vintermånaderna för att lapa solsken på vackra stränder.

Mindre vackert är dock den dystra vardagen som existerar för tusentals kvinnor och barn. Flertalet av dem blir dessutom kidnappade och luras in i bordellhus som de ofta aldrig får lämna. Att detta överhuvudtaget är så pass utbrett i Asien än idag beror givetvis på att MÅNGA män från västvärlden ser sig rätt att köpa sex till en billig penning då de befinner sig på resande fot, långt från deras hemländer.

Jag har oerhört svårt att förstå hur rika människor som har allt de behöver kan utnyttja, skada och förödmjuka kvinnor och barn som lever under svåra förhållanden, många av dem i misär. Fy skäms! Det är till stor del på grund av dessa empatilösa, sadistiska sexköpande turister som denna hemska tvångsprostitution än i dag existerar i stor utsträckning runt om i Asien.

Läs ”Under floden” – för en alternativ syn på hur människorna där lever – garanterat långt från solbadande på en vacker turiststrand!