Blogg

Vems ansvar är det att hjälpa de bittra?

Finns det något mer krävande än bittra människor som inte vill något hellre än att förpesta omgivningen med bitterhet och negativ energi? Sura miner, ångestladdade suckar och arga kommentarer hör uppenbarligen till vissa människors vardag.

Dessa människor är troligtvis så oerhört trötta, likgiltiga och ledsna på livet att de känner ett starkt behov att visa för omgivningen hur illa de verkligen mår. Ett slags rop på hjälp med andra ord. Visst det är sorgligt om vissa människor är så obotligt trötta på livet att de i princip MÅSTE smälla i dörrar, trycka ur sig spydiga kommentarer stup i kvarten eller helt enkelt låtsas som om de inte hör när man talar med dem. MEN vem måste ha ork nog att stå ut med detta och tvingas dalta och ta hänsyn till en person som beter sig på det här sättet? Är det omgivningen som gång på gång måste rycka in för att sträcka ut en hand till någon som aldrig vill greppa den??

Detta destruktiva beteende suger bokstavligt talat musten ur en. Att tvingas bry som om en person som man knappt känner och som man vet inte bryr sig ett skit tillbaka är det dessvärre mycket lättare att ogilla än. I dag gör jag inget hellre än spyr galla över detta beteende. För just nu orkar jag faktiskt inte bära någon annan persons bekymmer, jag har fullt upp med mina egna.